L’ESPLAI

Què és un esplai?

Un esplai, centre d’esplai, club d’esplai o grup d’esplai és una associació voluntària sense ànim de lucre que treballa per a l’educació en el lleure d’infants i joves.
Està considerada una opció d’educació no formal.
Una entitat d’esplai pot abastar alhora diverses formes de funcionament com ara extraescolars, casals d’estiu, colònies i campaments, però normalment s’entén com a esplai: una activitat setmanal d’unes 2 hores de duració en el cap de setmana, on els infants i joves realitzen diverses activitats dinamitzades pel monitor, que els hi serveix de referent.

Voluntaris i solidaris !

Actualment colaborem amb les fundacions “Ajuda en acció”, on tenim un nen apadrinat, i “Fundació Quetzal” que treballa pel benestar dels nens i nenes més necessitats.
A més a més durant el curs es realitzen varies activitats amb fins benèfics com és la colaboració amb el “Banc d’aliments” o com algun any amb l’associació “Corazón de León”.

logo

corazon_de_leon

banc_dels_aliments

ayudaenaccion

Què fem a l’esplai?

Entre las diferents activitats que es poden fer a l’esplai, en destaquen las següents:

  • El joc, com a element clau en el desenvolupament personal i interpersonal.
  • El taller.
  • L’excursió, com a descoberta de l’entorn i el medi natural.
  • L’esport.
  • La convivència.
  • La implicació personal, la participació i la presa de responsabilitats en el desenvolupament de l’activitat.

childrenDurant el curs realitzem algunes activitats populars com: Sant Jordi, la Castanyada o la cavalcada de Reis. D’altra banda, participem a la festa de Carnestoltes i cada trimestre realitzem una sortida de cap de setmana, a excepció de l’últim trimestre, en el que esdevé les colònies d’estiu, d’una setmana de duració.

Amb aquesta finalitat, i mitjançant jocs educatius, intentem que la sol·lidaritat prengui lloc en els cors dels nostres infants i que no quedin mai indiferents davant de situacions de injusícia i/o marginació.

On ens pots trobar?

Els locals de l’esplai els podeu trobar just al centre de Barberè del Valles, més concretament a la placa de l’Ajuntament, al costat de la Parròquia. Aquesta proximitat fa que l’esplai sigui molt accessible per a la majoría de famílies de Barberà ja que ens trobem a la zona més cèntrica de Barberà.